Jogsi blog

Mivel már kb. húsz éve vezetek eddig balesetmentesen és túl a másfél millió levezetett kilométeren, gondoltam foglalkozok a "jogsi megszerzésének buktatóival" a gépjárművezető képzés áldatlan és áldott állapotával. Sok mindent hallok, sok mindent látok "majd én megmondom, mi van" vagy ha nem akkor megmondjátok ti...

Rovatok

Friss hozzászólások

pagerank

PageRank Kereső optimalizálás

VALÓSÍTSD MEG A SAJÁT ÁLMAID

red alert 2008.12.13. 04:24

Rinspeed Splash - a kétéltü

MAKE YOUR OWN DREAMS COME TRUE - VALÓSÍTSD MEG A SAJÁT ÁLMAID

Ez nem autósiskola, nem is jogosítvány, de nagyon jó... Régebben már láttam valahol fotón az alábbi koncepciót, de kikerült a látótermből és ezzel annyiban maradtunk... Ma  megtaláltam az alábbi videót (a fenti címmel) és úgy döntöttem közzéteszem.

A svájci Rinspeed cég kétéltű kreációja Genfben mutatkozott be élőben 2004 tavaszán.
A Splash első pillantásra egy egyszerű sportkocsinak tűnik, bár 3,76 méteres hosszával szokatlanul rövid, és némi gyanakodásra adhat okot a megemelt orr-rész is, amely egy sportkocsi esetében nem feltétlenül előnyös, viszont a vízben elengedhetetlen.
A Splash igazi trükkje a vízben derül ki: a hidraulikusan mozgatható terelőlapok segítségével ugyanis valódi szárnyashajóvá változtatható, amely a vízből nagyrészt kiemelkedve akár 80 km/h sebességgel is haladhat - ez már száguldásnak számít motorcsónakos körökben. Emellett az autó szárazon sem vall szégyent: 5,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h sebességre, és akár 200 km/h-val is képes haladni.
Mindezt egy szokatlan felépítésű motor teszi lehetővé: a Splash motorházában egy kéthengeres, 750 köbcentis, turbófeltöltéses motor dolgozik, amely 140 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 150 Nm 3500-as percenkénti fordulatszámon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr4820057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása